Subscribe:

Ads 468x60px

MY BLOG

Sunday, July 13, 2014

AKU YANG SERING TERLUKA

Dalam detik perkenalan aku dengan si dia, bermacam2 kenangan telah kami ukir, bermacam2 dugaan telah kami tempuh. tapi pada sesetengah dugaan, kebanyakannya aku y sering mengalah. Dalam dunia y serba moden, aku sering terluka dengan kata2 nya. mungkin salah aku jugak kerana terlalu mengambil berat tentang diri si dia, insyaallah aku akan cuba mengawal emosi aku mengawal diri aku supaya aku tidak la terlalu mengambil berat tentang dirinya. Pada pandangan aku, aku terlalu sayangkan si dia sehingga aku cuba utk tau sendiri apa aktiviti si dia, tp apabila si dia mengetahui aku cuba utk busy body tentang dirinya, aku di cop mengongkongnya. setiap gerak geri dia aku perhatikan. Bukan aku tak percaya pada si dia, tp itu sifatku. Tapi tidak mengapalah jika si dia rimas dengan sifatku. akan aku buang rasa ingin tahu tentang si dia itu.

Salah ke kalau aku tau tentang dia? Kadang2 aku terasa aku ni y terhegeh2 sayangkan dia, terhegeh2 cintakan dia, terhegeh2 rindukan dia. Tapi dia? adakah sama macam apa y aku rase? Setiap rasa terluka y aku terima, aku sering simpan dalam hati dan berlagak gembira bersama dia. Adakah aku akan fed up suatu hr nanti? Aku harap tidak. tapi mampu kah aku bertahan? Ketika aku di bandar seri alam johor ni untuk menunaikan tanggungjawab aku sbg seorang student, aku sering bertemu si dia, kerana itu y dia mahu. Itu yang dia impikan jika aku di johor. Tapi ketika pertemuan kami di johor, dia sering busy, sibuk akan pelajaran dan assignment2 yang perlu disiapkan nya. jadi aku disini seperti tunggul y menunggu seseorang untuk dialihkan. Tapi apabila kami diberi peluang untuk berjumpa, si dia sering menangguhkan assignment nye utk bertemu aku. betapa terharu nya aku dengan tindakannya. Sedang aku terharu, keesokannya aku menatap telefon bimbitku, sedang ku uji2 gambar y di snap ketika aku bertemu dengannya. Tiba2 aku perasan bahawa gmbr y di snap tidak muncul di galeri aku, jadi aku cuba utk ulang smula telefon bimbit aku agar di segarkan semula. setelah telefon dihidupkan, gmbr tersebut muncul tetapi gmbr pagi itu y dihantar oleh si dia sudah tiada. aku musykil lalu bertanya pada si dia dan minta si dia utk menghantar semula atas niat untuk mencuba adakah memori telefon aku y rosak. Tetapi si dia malah memarahi aku, menyatakan bahawa si dia nak study, nak siapkan assignment, seperti aku ini betul2 mengganggu si dia. Hmmm. terhiris hatiku akibat kata2 nya dan menyesali tindakan aku y mengganggu nya.

Aku ni terlalu memaksa si dia, terlalu mengongkong si dia, dan terlalu mengganggu si dia. Mengapa aku berkata aku mengongkong si dia, kerana berlaku satu peristiwa di mana kawan dia menambah aku dalam list kumpulan sembang di media whatsapp, jadi aku y tak tahu ape group tu aku hanya biarkan tanpa membaca ape sahaja aktiviti kawan2 si dia dengan menanda silent group di setting. Apabila dia mengetahui aku didalam group itu, lantas dia menyuruh aku untuk keluar group itu, aku memberitahu y aku tak buat ape2 pon kat group tu. si dia terus menyuruh aku untuk keluar group kerana si dia malu apabila aku ada dan tidak suka aku awasi pergerakannya.

Adakah dia sudah mula bosan dengan aku? kerana kebanyakan apa y aku katakan sekarang sudah mula tidak disukai oleh si dia. Air mataku mula berlinang dengan kata2 nya. Aku sedar aku tiada hak untuk mengongkongnya. untuk mengambil tahu tentangnya. jadi aku dengan rasa rendah diri perlahan2 mengundur diri dalam lakonan gembira bersamanya lagi. Aku sungguh terkilan dengan tindakannya. Aku tahu dia tidak sengaja. tapi sungguh aku terasa. Jadi aku sangka y aku akan mula mendiam diri dan kurangkan utk hubungi si dia supaya si dia tidak merasakan y aku cuba kawal hidupnya lagi.

Kadang2 aku terasa diri aku terlalu tidak sempurna di mata dia. Si dia mempunyai wajah y cantik, ayu dan anggun. tapi aku bukanlah kacak seperti y dia mahu. Mungkin sebab kebaikan y aku tnjukkan membuatkan si dia terpikat kepadaku. hmmm andai kata si dia sudah bosan dengan aku, aku sedia terima segalanya.

Awak, kalau lah sy mula berubah, tidak mengambil berat tentang awk lagi. itu mungkin sy sedang terluka dengan awak. sy cuma nak awk tahu y sy sentiasa menyayangi awk, sentiasa rindukan awk, sentiasa menanti awk. sy lebih rela air mata sy mengalir terluka dengan tindakan awk drpd sy bersedih kehilangan awk. saya akan cuba utk tidak mengongkong awk lagi, mengganggu awk lagi. Sekian dari kekasih awk, khairul amin utk awk fatin athirah.

0 comments:

Post a Comment